neděle 11. září 2016

Figurky , vinětky a diorámy - Kapitola 4 - část první je už na obzoru/ Figures, Vignettes and Dioramas - Chapter 4 - part one is on the horizon




         Zdravím všechny příznivce našeho seriálu.

   Ve středu, tedy 14. září, k vám zamíří nová kapitola seriálu o skulptingu. Touto kapitolou (čtvrtou v pořadí) už vstoupíme do světa samotného sochařství, v její první části však ještě zůstaneme u teorie a mých zkušeností. V rámci této části se vám pokusím přiblížit mou vlastní cestu poznávání technologií přípravy základu pro figurku a povíme si něco o obou možnostech, které při modelování postav máme, tedy o drátěných kostrách a manekýnech. V dalších dvou částech si pak ukážeme jak vytvořit drátěnou kostru a na ní vymodelovat základ pro figurku, a také si ukážeme mé vlastní manekýny a pro ty z vás, kteří by si třeba chtěli vytvořit jako já svůj vlastní manekýnový systém, budu mít pár rad pro jeho tvorbu.

   První část ale bude patřit souhrnnému povídání a zkušenostem, v jehož rámci si dovolím představit vám i vývoj mých skulptů od počátků mé posedlosti až po současnost.

Pro všechny ty, kteří sledují projekt Pieta, jen připomínám, že další díl našeho on-line workshopu nás čeká ve  čtvrtek 15.září  a že už začneme s konečnou fází skulptingu - tedy  modelováním povrchu s použitím polymerové hmoty.

Přeji hezký den a ahoj ve středu (a ve čtvrtek).

       Cheers Borek

Žádné komentáře:

Okomentovat